Raja Munirah Raja Iskandar

"KUALA LUMPUR: “Raja Munirah kelihatan tabah dan tenang ketika hakim menolak rayuannya. Dia langsung tidak kelihatan terkejut atau sedih apabila mendengar hukumannya hanya dikurangkan 100 hari,” kata pelajar warga Jepun di Malaysia, Aki Uehara, 28."



Raja Munirah Raja Iskandar

Raja Munirah ....Seorang pelajar Malaysia yang terpedaya dengan sindiket pengedaran dadah antarabangsa....7 tahun lebih dia bakal meringkuk di penjara Jepun. Apa nak dikata?Kesilapan siapa sebenarnya.Dia masih bernasib baik jika dibandingkan dengan seorang lagi rakyat perempuan Malaysia di China yang bakal menunggu hukuman mati bagi kes yang sama.


INFO

Nama: Raja Munirah Raja Iskandar
Umur: 22
Lokasi: Kuala Lumpur , Malaysia
Profession: Mass comm student @ Limkokwing, part-time model, drug-trafficking suspect


Reason for being famous/celebrity:


Kena kantoi kat Narita International Airport , Japan cuba smuggle 690 gram dadah syabu. Claim innocent kena tipu dengan Milad, mamat Iran (most probably one of her bfs) suruh bawak beg dia gi Jepun bagi kat kawan dia. Pleaded guilty December 2006, kena jail 9 tahun. Bulan lepas appeal, court jepun tolak rayuan..kurangkan jail sentence by 100 days, so kena masuk dlm 7 tahun 1 bulan lagi. Sekarang tengah in process merayu to higher court on the jail sentence. Family ke hulu hilir mintak fund untuk tolong bayar kos guaman etc, telling people the daughter is a good kid and wouldnt do such thing. UMNO antara paling beriya nak tolong.

Note: Photos are taken from her own friendster account (yang dia access 2-3 hari sekali based on last login info).
komen aku - a picture paints a thousand word. if you wanna claim innocent, at least act innocent, comes to court in clean hands. photos mcm ni, kalau dalam legal term kita cakap incriminating evidence, pasal public boleh infer pasal character tertuduh and form their own judgement. she might be not guilty and memang kena tipu, tapi to me at least, she's not as innocent as what people try to say she is..


2 comments

atmy said...

sekarang selamat tiba di malaysia dan selamat melangsungkan pertunangan ngan pilihannye kelmarin

makcikcun said...

Gambar terkini takde ke?

Post a Comment

.

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Dimensi Baru Membeli-Belah Konsumer Bijak
 

Rakan

Free Website Hosting

sms 4 marketing
Revolusi Teknologi SMS
Kelantan Bloggers