Cincin ada khasiat

FUh!!Assalamualaikum...lama sungguh tidak update blog nih...dah macam umah burok yg ditinggalkan org..kekangan masa...kesibukan membuatkan aku tak dapat jengok blog yg aku cipta dulu nih..Sekang baru rasa telintas nak masuk kan fakta atau cuma auta aku jer...Ok kali ni aku cuba nak ketengahkan hobi aku...bleh dikatakan hobi la kot...

OK...ini cincin besi kursani...ikatannya adalah perak dan dilekatkan besi kursani yang dibuat bentuk keris.Khasiatnya menurut orang dulu-dulu boleh menjadikan kulit pemiliknya menjadi kebal.ada sesetengah mengatakan boleh menundukkan atau boleh membuat kan orang akan terasa hormat kepada pemilik kursani.Sejauh mana kebenaranya kita perlu dapatkan dari yg lebih arif.Kursani milik aku ini seakan-akan warna tembaga,jika digilap lagi warna nya akan lebih menyerlah.seperti warna keemasan.Dengan harga RM120 aku beli dengan seorang yang aku panggil PakCik yg agak banyak aku timba ilmu dari nya & orang nya cukup aku kagum....

Khasiatnya aku pernah alami.. itu mungkin secara kebetulan sahaja...tetapi perlu kita ingat segala isi perut bumi ini, Allah cipta ada khasiatnya tersendiri dan semua khasiat ini adalah hanya dengan izin Nya sahaja.Tanpa IzinNya ubat batok cap ibu & anak pun tak dapat sembuh kan batok kita...Ok lah..untuk kali ini kursani sahaja dapat aku publishkan kat sini.Mungkin lain hari..lain waktu akan menyusul lagi.


InsyaAllah kalau kita selalu beramal dan yakin dengan Allah...Allah akan bantu kita...

Read More »»

SVR international!Semakin berbelanja semakin menguntungkan!

Tahukah ko orang bila berbelanja barang keperluan di Giant, mengisi minyak di petronas ko orang akan dapat diskaun walaupun Giant/petronas tidak mengadakan jualan murah!!

Ini lah satu penemuan baru yang boleh dikatakan baru aku jumpa...tidak ramai yang tahu akan kewujudan kad SVR.

Ape dia SVR ni?
SVR adalah kad yang membolehkan kita berbelanja di Merchants terpilih,seolah2 sama kad debit!tapi kad debit dikeluarkan oleh Bank sahaja.Kad SVR dikendalikan oleh SVR International dengan gabungan bersama KOPMA(koperasi pelindung malaysia) dengan usahasama Petronas.

Siapa Merchants SVR?

+Petronas
+Giant
+Kamdar
+uDIAMOND
+Origems
+Champion Club International
+TESCO (dalam pebincangan)
& banyak lagi akan ditambah!rujuk WEB RASMI syarikat SVR

Apa yang untungnya?
ko orang adalah pengguna,dan semestinya ada kuasa membeli,bila membeli mesti ada cash /card...zaman sekarang ramai yang guna card!tak kira debit/kredit card.Kelebihan card tak perlu bawa cash banyak2 secara tak langsungnya menghapus pencuri!!Betui dak!!

Sama gak dgn SVR kad ni...xperlu lagi cash..yang penting bila ko orang berbelanja sudah pasti dapat diskaun/rebat!!walaupun RM1-2 itu juga dikira 1 BONUS untuk ko orang,daripada tak dapat apa2....herm...yg ni memang best!!bab2 belanja beli brang keperluan ni sudah semestinya berlaku!!petrol mesti di isi...

Nak dapatkan kad SVR pun berpatutan,cuma bayar RM168(semenanjung) RM180(sabah/sarawak) seumur hidup...tiada yuran pembaharuan lagi setiap tahun..tak sama cam kad debit/kredit yg ada dipasaran sekarang..ada caj lagi tuu...

Dan yang paling aku suka kad SVR ni...bonus dari rangkaain aku pun dapat bila dia orang berbelanja....paling tidak 2 sumber bonus akau dapat....

Baiklah cakap banyak pun tak guna kalau ko orang tidak mencuba!

Untuk dapatkan kad SVR ni boleh daftar di http://www.svr2u.net/1malaysia ;) kenapa 1malaysia?sebab satu malaysia boleh dapatkan kad SVR ini.Memang berbaloi!!







Read More »»

Kempen PRK Manek Urai Kelantan!!

Bersempena PilihanRaya Kecil Manek Urai ni..aku nak kongsi sikit video dari ustz Azhar Idrus...harap Orang-Orang BN @ UMNO @ seangkatan dengan nya insaf dengan pendedahan video ini....ingat la weeiii Melayu yang beragama ISLAM..Jangan ingat kita tak minum,kita sembahyang 5 waktu sehari!kita boleh lepas....





Read More »»

.

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Dimensi Baru Membeli-Belah Konsumer Bijak
 

Rakan

Free Website Hosting

sms 4 marketing
Revolusi Teknologi SMS
Kelantan Bloggers